(H)erken verzuim door overgangklachten

ziekteverzuim overgang

Wist je dat het ziekteverzuim onder vrouwen regelmatig gerelateerd is aan de overgang en dat het ziekteverzuim met voeding en leefstijl verminderd kan worden?

Vrouwen die nu tussen de 40 en 60 jaar zijn behoren tot de eerste generatie die werk- en zorgtaken combineren. Ze nemen te weinig tijd voor zichzelf en zijn zich hierdoor vaak niet bewust van de symptomen die bij de overgang horen. Daarom is het ook niet zo gek dat 34% van het ziekteverzuim onder deze groep vrouwen samenhangt met de overgang.

Overgang en ziekteverzuim

De overgang kan lichamelijke- en mentale klachten veroorzaken. Denk hierbij aan gewrichtsklachten, slaapproblemen, vermoeidheid, hoofdpijn, concentratiegebrek, stemmingswisselingen en depressieve gevoelens. Een aantal overgangsklachten lijken op overspannenheid en burn-out. Daardoor stellen artsen regelmatig de verkeerde diagnose.

Voeding en leefstijl in de overgang

Het ziekteverzuim gerelateerd aan de overgang kan verminderd worden met voeding en leefstijl. Daarom is het belangrijk dat vrouwen, werkgevers en (bedrijfs)artsen meer kennis en inzicht krijgen over de overgang, zodat overgangsklachten eerder (h)erkend en ook bespreekbaar worden op de werkvloer. Zo kunnen vrouwen energiek blijven werken in de overgang.

Ik zet me daar graag voor in door het geven van persoonlijke begeleiding en advies over voeding en leefstijl in de overgang.

Neem contact op voor de mogelijkheden via info@voedingenfit.nl of 06 39 37 43 88.