Afvallen met blijvend resultaat

Diëten beloven je snel en makkelijk af te vallen, helaas is dat niet realistisch. Het is beter om langzaam en blijvend af te vallen.

Waarom diëten niet werken

Er zijn veel mensen die graag willen afvallen. Het liefst willen ze snel en makkelijk afvallen met blijvend resultaat. Sommige diëten beloven ook dat je kilo’s per week kunt afvallen. Helaas is dat niet realistisch. Een dieet heeft geen zin. Het werkt alleen op de korte termijn en is lastig vol te houden, daarom zitten de kilo’s er vaak zo weer aan. In het begin van een dieet verlies je vooral vocht en spiermassa, maar geen vetmassa. Ook krijg je te weinig voedingsstoffen binnen. Daarom is het beter om langzaam en blijvend af te vallen.

Waarom gaat afvallen langzaam?

Afvallen is niet alleen minder eten en meer bewegen. Het is vooral slechte gewoontes veranderen en anders denken. Het aanleren van nieuwe gewoontes kost tijd. Uit gedragsonderzoek blijkt dat het aanleren van een nieuwe eet- of beweeggewoonte, zoals voortaan elke dag fruit eten bij het ontbijt, gemiddeld 66 dagen duurt.

Hoe val je gezond af?

Als je op gezond gewicht wilt komen en blijven, is het belangrijk dat je je slechte gewoontes en leefstijl aanpast. De eerste stap is om je huidige eet- en leefgewoontes in kaart te brengen en na te gaan wat je wilt veranderen. Daarbij is het belangrijk om niet alle gewoontes tegelijk aan te passen, maar stap voor stap. Drink je 5 glazen frisdrank op een dag? Vervang dan bijvoorbeeld 2 glazen door water. Op die manier val je af en zet je met kleine aanpassingen stappen naar een blijvende leefstijlverandering.

Kies voor gezond afvallen!

Kortom als je wilt afvallen met blijvend resultaat is het belangrijk om er de tijd voor te nemen en geduld te hebben. Ik begeleid je graag naar een blijvende leefstijlverandering en gezonder gewicht. Dus maak vandaag nog een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek door contact op te nemen via 06 39 37 43 88 of info@voedingenfit.nl.