Afvallen zonder dieet met blijvend resultaat

Diëten beloven dat je snel en makkelijk kunt afvallen, helaas is dat niet realistisch. Je kunt beter langzaam en blijvend afvallen.

Waarom diëten niet werken

Er zijn veel mensen die graag willen afvallen. Het liefst willen ze snel en makkelijk afvallen met blijvend resultaat. Sommige diëten beloven ook dat je kilo’s per week kunt afvallen. Helaas is dat niet realistisch. Een dieet heeft geen zin. Het werkt alleen op de korte termijn en is lastig vol te houden, daarom zitten de kilo’s er vaak zo weer aan. In het begin van een dieet verlies je vooral vocht en spiermassa, maar geen vetmassa. Ook krijg je te weinig voedingsstoffen binnen. Daarom is het beter om langzaam en blijvend af te vallen.

Waarom gaat afvallen langzaam?

Het aanleren van nieuwe gewoontes kost tijd kost en gaat met vallen en opstaan. Uit gedragsonderzoek blijkt dat het aanleren van een nieuwe eet- of beweeggewoonte, zoals voortaan elke dag fruit eten bij het ontbijt, gemiddeld 66 dagen duurt. Ook heeft je lichaam tijd nodig om te wennen aan een nieuw evenwicht. De extra kilo’s die je nu kwijt wilt, zijn er ook niet in een paar weken aangekomen.

Hoe kun je gezond afvallen?

De eerste stap is om je huidige eet- en leefgewoontes in kaart te brengen en na te gaan wat je wilt veranderen. Daarbij is het belangrijk om niet alle gewoontes tegelijk te veranderen, maar stap voor stap. Drink je 5 glazen frisdrank op een dag? Vervang dan bijvoorbeeld 2 glazen door water. Op die manier zijn de veranderingen geen dieet, maar een nieuwe manier van leven!

Kies voor gezond afvallen!

Kortom, als je wilt afvallen met blijvend resultaat is het belangrijk om geduld te hebben en de tijd te nemen. Ik begeleid je graag naar een gezondere leefstijl en een blijvend gezonder gewicht. Dus maak vandaag nog een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek door contact op te nemen via 06 39 37 43 88 of info@voedingenfit.nl.