Vrouwen in de overgang

In de overgang verandert er veel in je lichaam. Je gewicht neemt vaak toe en je figuur verandert, terwijl je hetzelfde eet. Ook kan het voorkomen dat overdag of ’s nachts het zweet ineens uitbreekt, de beruchte opvliegers. Goed nieuws, met voeding en een gezonde leefstijl kun je gewichtstoename en overgangsklachten verminderen.

Waarom neemt je gewicht toe in de overgang?

Wat een rol speelt is dat je spiermassa afneemt en je vetpercentage toeneemt. Je spieren verbruiken energie en als je minder spieren hebt, daalt de energiebehoefte en (rust)stofwisseling. Dus als je meer energie binnen krijgt dan je verbruikt, kom je aan. Daarnaast verandert je vetopslag door hormonale disbalans. Je lichaam slaat meer vet op, vooral rond je buik.

Wil je energiek door de overgang gaan en op gewicht en fit blijven?

Speciaal voor vrouwen tussen de 40 en 60 jaar bied ik het begeleidingstraject “Vrouw in balans” aan om weer grip te krijgen op je gewicht en overgangsklachten te verminderen. Klinkt dat goed? Maak dan vandaag nog een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek door contact op te nemen via
06 39 37 43 88 of info@voedingenfit.nl.
Je bent het waard!

Gewichtsbeheersing overgang