Over Lianne

Graag stel ik mezelf aan je voor. Mijn naam is Lianne Wikkerink-Ketelaars. Ik ben getrouwd, heb twee volwassen kinderen en woon in Ede.

Ik wil graag gezond & vitaal oud worden. Daarom probeer ik elke dag goed voor mezelf te zorgen. Dat doe ik door gevarieerd te eten, te koken zonder pakjes & zakjes en mijn eigen tussendoortjes te maken, waar ik elke dag van geniet. Ook verwen ik mezelf regelmatig met minder voedzaam eten, zoals een lekker stuk appeltaart met slagroom. Heerlijk! Daarnaast beweeg en sport ik graag. Ik vind mijn ontspanning in de natuur, in het volgen van yogalessen, wat leuks doen samen met mijn gezin of vriendinnen en ook regelmatig even alleen te zijn met een goed boek of mooie muziek.

Lianne Wikkerink-Ketelaars

Mijn motivatie en eigen ervaring

Ik gun alle vrouwen een lang, vitaal en betekenisvol leven. Daarom stimuleer ik vrouwen om de regie te pakken over hun gezondheid & levensgeluk door te werken aan een gezonde leefstijl, zodat ze een gezonder gewicht krijgen, gezond & vitaal oud worden en kunnen blijven genieten van alles wat het leven mooi maakt.

Dat is volgens mij hard nodig, want om me heen zie ik dat veel vrouwen aan zichzelf voorbij rennen en nauwelijks rust nemen. Ze zijn vooral bezig zijn met zorgen voor anderen, luisteren niet goed naar de signalen en behoeftes van hun lichaam en worstelen dagelijks met hun gewicht. Dit gaat vaak ten koste van hun gezondheid & levensgeluk. Tijd voor verandering! Als je gezond en vitaal oud wil worden is het zo belangrijk om NU tijd en ruimte vrij te maken om te investeren in je gezondheid en niet later als je gezondheidsklachten hebt.

Uit eigen ervaring weet ik wat het met je gezondheid & levensgeluk doet als je aan jezelf voorbij rent en niet de tijd neemt om te herstellen. Ik was altijd bezig, nam geen pauzes en negeerde de signalen en behoeftes van mijn lichaam. Eigenlijk was ik er stiekem wel een beetje trots op dat ik altijd maar door ging zo van: ‘Kijk eens wat ik allemaal kan.’ Na mijn 40ste kreeg ik ‘ineens’ gezondheidsklachten en uiteindelijk een burn-out. Ook heb ik veel last gehad van overgangsklachten.

Onvoldoende ontspanning was in mijn leefstijl de zwakke schakel, waardoor ik uit balans raakte. Door daarmee aan de slag te gaan en blijven, ervaar ik nu meer rust in mijn hoofd & lijf, meer energie, veerkracht en plezier in mijn leven. Wat mij daarbij ook geholpen heeft, is regelmatig stil te staan bij wie en wat ik echt belangrijk vind in mijn leven, mijn waardes. Gezondheid is er daar één van.

Ik ga niet beweren dat het volhouden van een gezonde leefstijl makkelijk is. Iedere vrouw heeft namelijk wel iets in haar leefstijl wat moeite kost. Voor de één is dat voeding, voor de ander bewegen en voor mij is dat dus ontspannen. Dat blijft voor mij een aandachtspunt. Bij een volle agenda heb ik nog steeds de neiging om mijn pauzemomentjes over te slaan. Alleen doordat ik me ervan bewust ben en weet wat ik kan doen, pak ik het steeds weer op en blijf ik in balans. Dat kun jij ook, écht!

Mijn achtergrond

Vanuit mijn interesse in mensen helpen en bewegen, heb ik een paar jaar gewerkt als fysiotherapeut. Daarna ben ik als secretaresse gaan werken.

Na mijn burn-out heb ik de keuze gemaakt om mijn hart te volgen en van mijn passie voor leefstijl, gezondheid & gedrag mijn werk te maken. Daarom heb ik een opleiding tot voedingsdeskundige en gewichtsconsulent gevolgd en in 2018 Voeding & Fit opgericht. Daar ben ik nog elke dag dankbaar voor!

Momenteel volg ik een registeropleiding tot leefstijlcoach die ik in maart 2023 afrond, een prachtige ontdekkingsreis.

Wat ik zo leuk vind aan mijn werk is het contact met mensen, het doorgronden en coachen van hun gedrag, het bijdragen aan hun gezondheid & vitaliteit en te zien wat een gezondere leefstijl bij anderen doet.

Kwaliteit

Ik ben aangesloten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN).

Dit houdt onder andere in dat ik een erkend diploma Gewichtsconsulent heb, een bijscholingsplicht heb (leuk voor mij!) en dat veel zorgverzekeraars de begeleiding (deels) vergoeden vanuit de aanvullende verzekering (leuk voor jou!).

Achtergrond logo Voeding & Fit

De naam Voeding & Fit staat voor met voeding fit blijven. Met voeding bedoel ik niet alleen eten. Ook bewegen, ontspanning, slaap, zonlicht, zingeving en sociale contacten zijn voeding om fit & in balans te blijven en belangrijke ingrediënten voor een vitaal, betekenisvol leven.

In het logo zie je een boom met wortels. De boom staat voor balans, veerkracht en vitaliteit en de wortels voor voeding. De vlinder slaat op het proces van verandering in leefstijl, vergelijkbaar met het veranderen van een rups in een vlinder.

Voeding & Fit de weg naar bewust eten en leven gewichtsconsulent