Werkwijze

De begeleiding bevat een kennismakingsgesprek, intakegesprek, voedings- en beweegadvies en vervolgconsulten.

Voeding & Fit biedt naast losse vervolgconsulten ook pakketten aan.

Daarnaast is het mogelijk om alleen een voedings- en beweegadvies te krijgen, waarmee je zelf aan de slag kunt gaan.

De gesprekken vinden bij jou thuis plaats. Een voordeel hiervan is dat ik in een vertrouwde omgeving met je kan praten over wat er bij je leeft.

Ik vind persoonlijke aandacht belangrijk. Ik neem de tijd om te luisteren wat er bij je leeft, wat je wilt bereiken en waarom.

Kennismakingsgesprek

Dit is een gratis en vrijblijvend gesprek om kennis te maken en te kijken of het “klikt” tussen ons en jij je op je gemak voelt, omdat ik dit een belangrijke voorwaarde vind om een begeleidingstraject in te gaan. We bespreken welke hulp je zoekt. Ik leg uit wat de begeleiding inhoudt, wat de voorwaarden zijn en kosten.

Het kennismakingsgesprek duurt 30 minuten.

Intakegesprek

Als je na het kennismakingsgesprek besluit om door mij begeleid te worden, vraag ik je om een intakeformulier in te vullen en 3 dagen een voedings- en beweegdagboek bij te houden. Tijdens het intakegesprek bespreken we het dagboek en jouw hulpvraag, motivatie, doelen en streefgewicht. Daarnaast ga ik je meten en wegen (gewicht en tailleomtrek). De weegschaal meet ook je lichaamsvetpercentage, visceraal vet (=vet rond de organen) en skeletspiermassapercentage.

Het intakegesprek duurt 60-90 minuten.

Voeding- en beweegadvies

Na het intakegesprek maak ik een voedings- en beweegadvies op maat aan de hand van je eigen wensen met daarin concrete, haalbare doelen voor de korte en langere termijn. Met kleine aanpassingen ga je stappen zetten naar een blijvende leefstijlverandering met gezondheidswinst en zonder streng dieet.

Het voedingsadvies is gebaseerd op de Richtlijnen goede voeding van de Gezondheidsraad (Schijf van Vijf Voedingscentrum). Daarnaast gebruik ik de 80/20 regel. Dat wil zeggen dat ik 80% gezonde voeding adviseer, zoals groenten en fruit en voor de overige 20% is er ruimte voor minder gezonde voeding, zoals een koekje of chips.

Het beweegadvies is gebaseerd op de beweegrichtlijnen van de Gezondheidsraad.

Het adviesgesprek duurt 45-60 minuten.

Vervolggesprekken

Tijdens deze gesprekken bespreken we hoe het met je gaat, waar je tegenaan loopt, zodat ik je kan blijven motiveren. Daarnaast geef ik in elk vervolggesprek informatie over verschillende onderwerpen, zoals gezonde voeding, eetgedrag, omgaan met eetverleidingen, beweging, slapen, rust, stress en etiketlezen. Na afloop stuur ik de informatie per e-mail, zodat je alles nog eens rustig na kunt lezen. Bij elk gesprek wordt je gewogen.

Een vervolggesprek duurt 30-45 minuten.

Pakketten

Je kunt kiezen voor een kort of lang traject en aanvullend een nazorgtraject van 3 of 6 maanden. Kijk hier voor de pakketten en kies het pakket dat het beste bij je past.

Eenmalig voedings- en beweegadvies

Heb je geen interesse in een begeleidingstraject en wil je wel een voedings- en beweegadvies, dan biedt Voeding& Fit een eenmalig voedingsadvies aan. Dit advies bestaat uit 2 gesprekken: een intakegesprek en een adviesgesprek waarin het voedings- en beweegadvies wordt besproken, waarmee je zelf aan de slag kunt.