Werkwijze

Voeding & Fit biedt persoonlijke begeleiding, advies en coaching over voeding en leefstijl met de stap-voor-stapmethode BE STRONG.

De begeleiding bevat een kennismakingsgesprek, intakegesprek, adviesgesprek en vervolggesprekken.

Je kunt kiezen voor losse gesprekken of begeleidingspakketten.

Voeding & Fit streeft naar een blijvende leefstijlverandering, daarom bied ik aansluitend aan de begeleidingstrajecten nazorggesprekken aan. Zo houd ik een vinger aan de pols, zodat je niet terugvalt in oude gewoontes.

Ik vind persoonlijke aandacht belangrijk en neem de tijd om te luisteren wat er bij je leeft, wat je wilt bereiken en waarom.

Kennismakingsgesprek

Dit is een gratis en vrijblijvend gesprek om kennis te maken en te kijken of het “klikt” tussen ons en jij je op je gemak voelt, omdat ik dit een belangrijke voorwaarde vind om een begeleidingstraject in te gaan. We bespreken welke hulp je zoekt. Ik leg uit wat de begeleiding inhoudt, wat de voorwaarden zijn en kosten.

Het kennismakingsgesprek duurt 30 minuten.

Intakegesprek

Als je na het kennismakingsgesprek besluit om door mij begeleid te worden, vraag ik je om het intakeformulier in te vullen, 3 dagen een voedings- en beweegdagboek bij te houden en een vragenlijst over je huidige eetgedrag in te vullen. Tijdens het intakegesprek bespreken we het dagboek, jouw hulpvraag, motivatie, doelen en streefgewicht. Daarnaast ga ik je meten en wegen. De weegschaal meet ook je lichaamsvetpercentage, visceraal vet (=vet rond de organen) en skeletspiermassapercentage.

Het intakegesprek duurt 90 minuten.

Adviesgesprek

Na het intakegesprek maak ik persoonlijk een voedings- en beweegadvies aan de hand van je eigen wensen met daarin concrete, haalbare doelen voor de korte en langere termijn. Met kleine aanpassingen ga je stappen zetten naar een blijvende leefstijlverandering.

Het voedingsadvies is gebaseerd op de Richtlijnen goede voeding van de Gezondheidsraad (Schijf van Vijf Voedingscentrum). Daarnaast gebruik ik de 80/20 regel. Dat wil zeggen dat ik 80% gezonde voeding adviseer, zoals groente en fruit en 20% minder gezonde voeding, zoals een koekje of croissant.

Het beweegadvies is gebaseerd op de en beweegrichtlijnen van de Gezondheidsraad.

Het adviesgesprek duurt 60 minuten.

Vervolggesprek

Tijdens elk vervolggesprek bespreken we hoe het met je gaat, waar je tegenaan loopt, zodat ik je kan blijven motiveren en bijsturen. Daarnaast geef ik in elk vervolggesprek informatie over verschillende onderwerpen die voor jou relevant zijn, bijvoorbeeld inzicht in gezonde voeding, omgaan met eetverleidingen, werking van hormonen en  etiketlezen. Bij elk gesprek word je gewogen.

Een vervolggesprek duurt 45 minuten.

Nazorggesprek

Tijdens elk nazorggesprek evalueren we hoe het met je gaat, hoeveel en welke hulp je nog nodig hebt en blijf ik je motiveren. De hoeveelheid nazorggesprekken en de duur tussen de gesprekken verschilt per persoon en gebeurt in overleg.  Bij elk gesprek word je gewogen. Er blijft ruimte om vragen te stellen telefonisch of per e-mail.

Een nazorggesprek duurt 30 minuten.

Pakketten

Je kunt kiezen voor een kort of lang traject. Kijk hier voor de pakketten en kies het pakket dat het beste bij je past.