Werkwijze

De begeleiding draait om JOU, om jouw doelen en wensen. Ik ga je dus niet vertellen wat je wel en niet moet doen, dat bepaal je zelf. Het is jouw lijf en leven! Wel moedig ik je aan om jouw vaardigheden in te zetten, zodat je je doel(en) haalt en stap-voor-stap je leefstijl verandert.

De weg naar gezonder leven die je bewandelt vind ik belangrijker dan het eindresultaat. Ik gun je dan ook een plezierige weg vol onverwachte ontdekkingen!

Je kunt kiezen uit een:

  • Begeleidingstraject
  • Eenmalig voedingsadvies
  • Voedingsconsult

Begeleidingstraject

Een begeleidingstraject bestaat uit:

  • Een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek
  • Een uitgebreid intakegesprek
  • Een voedings- en leefstijlanalyse
  • Een adviesgesprek
  • Vervolggesprekken

Kennismakingsgesprek

Dit is een gratis en vrijblijvend gesprek om kennis te maken en te kijken of het “klikt” tussen ons en jij je op je gemak voelt, omdat ik dit een belangrijke voorwaarde vind om een begeleidingstraject in te gaan. We bespreken welke hulp je zoekt. Ik leg uit wat de begeleiding inhoudt, wat de voorwaarden zijn en kosten.

Het kennismakingsgesprek duurt 30 minuten.

Intakegesprek

Als je na het kennismakingsgesprek besluit om door mij begeleid te worden, houd je 3 dagen een voedingsdagboek bij. Hierdoor krijg je inzicht in jouw voedings- en beweegpatroon. Tijdens het intakegesprek bespreken we jouw voedingsdagboek, jouw hulpvraag, motivatie en doelen.

Het intakegesprek duurt 90 minuten.

Tarief: € 60,-

Adviesgesprek

Tijdens het adviesgesprek ontvang je een persoonlijk voedings- en beweegadvies. Met kleine aanpassingen ga je stappen zetten naar een blijvende leefstijlverandering.

Het voedingsadvies is gebaseerd op de Richtlijnen goede voeding van de Gezondheidsraad (Schijf van Vijf Voedingscentrum). Daarnaast gebruik ik de 80/20 regel. Dat wil zeggen dat ik 80% gezonde voeding adviseer, zoals groente en fruit en 20% minder gezonde voeding, zoals een koekje of croissant.

Het beweegadvies is gebaseerd op de en beweegrichtlijnen van de Gezondheidsraad.

Het adviesgesprek duurt 60 minuten.

Tarief: € 60,-

Vervolgconsult

Tijdens elk vervolgconsult bedenk je zelf met welke actie(s) je aan de slag gaat. We bespreken dan wat er goed gaat en wat er beter kan, zodat ik je kan motiveren en bijsturen.

De hoeveelheid vervolgconsulten en de duur tussen de gesprekken verschilt per persoon en gebeurt in overleg.

Een vervolggesprek duurt 45 minuten.

Tarief: € 30,-

Nazorgconsult

Ik streef naar een blijvende leefstijlverandering, daarom bied ik aansluitend aan een begeleidingstraject nazorgconsulten aan.

Tijdens elk nazorgconsult evalueren we hoe het met je gaat, hoeveel en welke hulp je nog nodig hebt en blijf ik je motiveren. Ook blijft er ruimte om vragen te stellen telefonisch of per e-mail.

Een nazorgconsult duurt 30 minuten.

Tarief: € 20,-

Eenmalig voedingsadvies

Wil je je voedingspatroon eens onder de loep nemen, maar heb je geen interesse in een begeleidingstraject? Kies dan voor een eenmalig voedingsadvies.

Het eenmalig voedingsadvies bestaat uit een:
– voedingsanalyse op basis van een ingevuld voedingsdagboek
– persoonlijk adviesgesprek (1 uur)

Tijdens het adviesgesprek ontvang je een persoonlijk voedingsadvies en tips, waarmee je zelf aan de slag kunt.

Tarief: € 90,-

Voedingsconsult

Heb je vragen over voeding, maar heb je geen interesse in een begeleidingstraject? Kies dan voor een eenmalig voedingsconsult. Het consult kan over verschillende onderwerpen gaan, bijvoorbeeld hoe je etiketten op voedingsmiddelen leest. Ook als je (voedings)vragen hebt wat betreft de overgang is dit consult geschikt.

Het voedingsconsult duurt 45 minuten.

Tarief: € 30,-