Werkwijze

Het begeleidingstraject bestaat uit een combinatie van leefstijl- en gedragsverandering met de focus op gezondheid, je goed voelen. Daar nemen we de tijd voor, want het veranderen van je leefstijl en gewoontes vergt oefening en gaat met vallen en opstaan. Het gaat vooral om de verbeterstappen en de groei die je maakt, niet om het perfect te doen.

Leefstijlverandering

Ik hanteer de Richtlijnen goede voeding van de Gezondheidsraad (Schijf van Vijf Voedingscentrum) en gebruik de 80/20 regel. Dat wil zeggen dat ik als basis 80% gezonde voeding adviseer en er 20% ruimte overblijft voor wat extra lekkers, zoals een koekje of croissant.

Pijlers

De belangrijkste pijlers naar een betere gezondheid en gezonder gewicht waarmee ik werk zijn:

 1. Voeding
 2. Beweging
 3. Ontspanning
 4. Mindset

Opbouw begeleidingstraject

 • Een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek
 • Een voedings- en leefstijlanalyse
 • Een uitgebreid intakegesprek
 • Een plan van aanpak
 • Vervolggesprekken

Kennismakingsgesprek

Dit is een gratis en vrijblijvend gesprek om kennis te maken en te kijken of het “klikt” tussen ons en jij je op je gemak voelt, omdat ik dit een belangrijke voorwaarde vind om een begeleidingstraject in te gaan. We bespreken welke hulp je zoekt, wat je wilt bereiken en waarom. Ik leg uit wat de begeleiding inhoudt, wat de voorwaarden en kosten zijn.

Het kennismakingsgesprek duurt 30 minuten.

Intakegesprek

Als je na het kennismakingsgesprek besluit om door mij begeleid te worden, houd je 3 dagen een dagboek bij. Tijdens het intakegesprek bespreken we jouw dagboek, hulpvraag, motivatie, doelen en verbeterstappen. Aan de hand van het intakegesprek maak ik een plan van aanpak, waarmee je aan de slag gaat en met kleine aanpassingen stappen zet naar een blijvende leefstijl- en gedragsverandering.

Het intakegesprek duurt 75 minuten.

Vervolggesprekken

We starten het begeleidingstraject met lange vervolggesprekken (45 minuten). Gaandeweg stappen we over op korte vervolggesprekken (25 minuten).
De hoeveelheid, duur en tijd tussen de vervolggesprekken verschilt per persoon en gebeurt in overleg.

Tijdens elk vervolggesprek bespreken wat er goed gaat en waar je nog aan wilt werken, zodat je met meer vertrouwen naar huis gaat.

Voorwaarden begeleiding

Om je te mogen begeleiden, is het belangrijk dat:

 • Je klachten géén medische of psychische oorzaak hebben, zoals diabetes of eetstoornissen.
 • Je géén specifieke voeding om medische redenen nodig hebt bv. een dieet vanwege een voedselallergie/intolerantie.

Interesse?

Neem contact op via of 06 39 37 43 88 of info@voedingenfit.nl.

Wil je weten hoe anderen mijn begeleiding hebben ervaren? Lees het hier!