Blog

Leer nee zeggen tegen eten dat aangeboden wordt

Nee leren zeggen tegen eten

Vind jij het lastig om eten dat je aangeboden wordt te weigeren of eten over te slaan als anderen wel nog wat nemen?

Dat is ook lastig, want je wordt er bijna dagelijks mee geconfronteerd. Denk aan verjaardagen, feestdagen, traktaties op je werk, vakantie of bijkletsen met een vriend(in). Deze situaties gaan vaak vergezeld met lekkere taartjes, hapjes en/of drankjes.

Hoe kun je hier nu beter mee omgaan zonder dat het ten koste gaat van genieten en je gewicht? De sleutel is nee leren zeggen. Alleen hoe doe je dat?

Lees meer

Netwerkaanpak volwassenen met overgewicht en obesitas

Netwerkaanpak volwassenen met overgewicht en obesitas

Momenteel heeft 47% van de Nederlandse volwassene vrouwen overgewicht, waarvan 17% obesitas. Helaas wordt er nu nog niet breed genoeg gekeken naar de problematiek die komt kijken bij volwassenen met overgewicht en obesitas. Ook vinden zorgprofessionals het vaak lastig te herkennen wanneer er een andere expertise ingeschakeld moet worden. Tijd voor een goede landelijke aanpak!

Lees meer

Goed voor jezelf te zorgen, hoe doe je dat?

Zelfzorgtips

Goed voor jezelf zorgen is belangrijk om gezond te blijven. Hoe je het doet is voor iedereen anders. Ik doe het door gevarieerd te eten, regelmatig even alleen te zijn met een goed boek of door muziek te luisteren en elke dag naar buiten te gaan, weer of geen weer, liefst in de natuur.

Wat doe jij om goed voor jezelf te zorgen?

Ter inspiratie deel ik 5 zelfzorgtips.

Lees meer

IJzertekort bij vrouwen

ijzertekort vrouwen

Wist je dat 1 op de 5 vrouwen die menstrueert ijzertekort heeft? Dat komt vooral voor bij vrouwen die heftig vloeien.

Het binnenkrijgen van voldoende ijzer is belangrijk. IJzer is namelijk onder andere nodig voor de vorming van hemoglobine. Hemoglobine is een eiwit dat onderdeel is van je rode bloedcellen. Het neemt zuurstof op in je longen en vervoert het naar alle lichaamscellen. Bij een ijzertekort krijgen je lichaamscellen minder zuurstof (bloedarmoede), waardoor je minder energie hebt.

Lees meer